Om festivalen

Hovedstadens Korfestival

– for hvor skulle vi ellers mødes?

Hovedstadens Korfestival er en weekend i sangens og samarbejdets navn med KORET i centrum. Festivalen afvikles hvert andet år. Siden det første frø blev plantet, har festivalen slået rødder og er blevet en tilbagevendende event i hovedstaden. Udover den åbenlyse musikalske og kunstneriske læring og inspiration på selve festivalen, ser vi forgreninger, hvor kor finder sammen i nye samarbejder uden for festivalens rammer.

HKF er for ambitiøse kor og sangere fra alle genrer. Kor og sangere der mødes og udvikler sig sammen og lærer af hinanden. Hovedstadens Korfestival blev første gang afholdt i maj 2014 og har derefter været afholdt hvert andet år, undtagen i 2020 pga. Covid-19., Næste festival afholdes i september 2024.

Otte kor og deres dirigenter får hver fire masterclasses med instruktører fra musikkens og teatrets verden, samt adgang til en række spændende clinics, der behandler alt fra sangteknik til kropskontakt. Det handler om at udvikle nye kompetencer i koret, blive inspireret til at gå andre veje og selvfølgelig blive bedre til det man allerede kan. Enkeltsangere kan melde sig til HKF-koret, som er sammensat til lejligheden.

Udover de faglige elementer, handler HKF om at etablere et fællesskab og netværk mellem kor, at styrke kormiljøet i Danmark og skabe større forståelse, interesse og samhørighed imellem kor. Udover at festivalen er rettet mod kor og enkeltsangere på tværs af genrer, er det vores hensigt at udbrede kendskabet til glæden ved korsang til den brede befolkning. Dette gør vi ved at have masterclasses der er åbne for offentligheden samt ved den gratis afsluttende koncert.

HKF komitéen

Hovedstadens Korfestival drives af en gruppe frivillige korentusiaster, som alle er bosiddende i eller nær hovedstaden. HKF er en stor festival og kræver en del forberedelse. Vi er derfor altid meget interesserede i nye, friske kræfter. Skriv en mail hvis du har lyst til at hjælpe til med HKF.

  • Tea Fogh Mortensen: Er i styregruppen for HKF, er kasserer, står for kontakt til instruktører/kor og synger i Vokalkompagniet.
  • Peter Bom: Dirigent for ReChoired og dirigent for HKF-koret. Han er i styregruppen og er bl.a. ansvarlig for fundraising og kontakt til enkeltsangere.
  • Ida Maria Christensen: Synger i Harmonize og er bl.a. i styregruppen.
  • Medde Lykke Vognsen: Synger i Vokalkompagniet og er bl.a. medansvarlig for PR/SoMe.
  • Hanne Abild Laursen: Er formand for komitéen, synger i ReChoired og står bl.a. for kontakt til location.
  • Hanne Christensen: Synger i Vokalkompagniet og står bl.a. for programplanlægning.
  • Robin Moll Hjort: Synger i ReChoired og er bl.a. ansvarlig for fundraising.
  • Camilla Rahbek Lysholm Bruun: Synger i Harmonize og er bl.a. medansvarlig for PR/SoMe.

Se videoer fra Hovedstadens Korfestival

Kontakt

hovedstadenskorfestival@gmail.com

Find os på Facebook

I HKF passer vi godt på dine oplysninger

Databeskyttelsesforordningen sikrer, at oplysninger om dig ikke bruges til andet end det, du har givet godkendelse til. I vores tilfælde bruger vi dine oplysninger til at forberede og afvikle Hovedstadens Korfestival. Vi opbevarer kun dine personoplysninger så længe det er nødvendigt for at opfylde formålet med festivalen. Herefter vil vi slette eller anonymisere dem på sikker vis.
Hovedstadens Korfestival (HKF) behandler følgende personoplysninger om deltagere i festivalen: Navn, evt. e-mail samt i hvilket kor og hvilken stemmegruppe personerne synger. For enkeltsangere tilmeldt HKF-koret behandles desuden oplysninger om stemmegruppe og kor/sangererfaring.
Det er vigtigt for os, at du ikke er i tvivl om, at vi behandler disse oplysninger på betryggende vis. Derfor kan du læse vores Persondatapolitik her: Persondatapolitik HKF