Masterclasses

Masterclass formatet:

Til en masterclass mødes to kor og en instruktør. I den første time arbejder instruktøren med det ene kor, mens det andet kor overværer. Efter en kort pause skifter man pladser. Formålet er at der er meget inspiration og læring at hente – også som tilhørere. 

Vores to Performance instruktører kan give nye input til korets performance, staging og sceniske nærvær. Det er valgfrit om denne input bruges helt konkret i korets koncertnummer.

Nedenfor ses de instruktører, der skulle have undervist på masterclasses til Hovedstadens Korfestival i 2020.
Instruktørerne for festivalen i 2022 bliver offentliggjort snarest muligt.

Peter Bom

Instruktør, HKF koret

”En af Peters spidskompetencer er at inspirere en gruppe til at være nærværende og ærlige i deres tilgang til musikken”.

Rutineret og alsidig kunstner, som siden 90’erne har sat sit præg på det københavnske kulturliv som sanger, komponist, kapelmester, underviser m.m. Han er uddannet sanger og solist fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, og har efterfølgende taget VoiceEmbodiment-uddannelsen.

Peter har mange års erfaring i at arbejde med sangere, skuespillere og kor, og medvirker desuden i en række teaterforestillinger og revyer. Han er ofte gæstedirigent, laver teambuilding/coaching, og er dirigent for koret ReChoired. Læs mere om Peter her

Tomas Ambt Kofod

Tomas Ambt Kofod har stor erfaring i undervisning i skuespil og performance, hvor han har et særligt blik for det troværdige udtryk, som taler til publikums hjerter. På Hovedstadens Korfestival vil Tomas guide de forskellige kor netop indenfor performance og scenisk nærvær.

Tomas er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater fra 1993-1997 og har siden medvirket i et hav af forestillinger – særligt musicals. Tomas har bl.a. spillet Fantomet i Phantom of The Opera på Det Ny Teater, Titelrollen i Jekyll & Hyde på Det Ny Teater, som gav ham en Reumert-nominering for Bedste Mandlige Hovedrolle. Sideløbende sin karriere på de skrå brædder har Tomas også medvirket i amerikanske film og herhjemme tv-serien Rita.

Morten Kjær

Instruktør, rytmisk

“Jeg er stor fortaler for det, jeg kalder “angstfri sang”. Alle skal føle sig afslappede og frie til at give det bedste, de har i sig. Jeg tror, jeg er god til at få mine korsangere til at føle sig trygge.”

Morten Kjær er kendt for sin medrivende instruktion og iørefaldende arrangementer. Morten er sanger, sangskriver, vokalarrangør og korleder. Han er uddannet fra Det JyskeMusikkonservatorium og er en efterspurgt instruktør på korstævner og kurser. Desuden er han den ene halvdel af Ørehænger, som har udgivet noder/bøger om kor. Senest har Morten lavet arrangementer til ”Shu-bi-dua–The Musical” og ”Seebach”. Morten har sunget i Basix, Vocal Line og den amerikanske vokalgruppe M-pact. Han skriver og udgiver sin egen musik underkunstnernavnet Kier.

Læs mere om Morten Kjær.

Astrid Vang Pedersen

Instruktør, performance

Astrid Vang-Pedersen har fokus på dramatiske og kommunikative aspekter af vokal optræden. Dette indebærer fokus på musikalsk overskud i repertoiret i kombination med fysisk bevidsthed, kommunikative redskaber og musikalsk intuition på scenen.

Astrid har solid erfaring med dette arbejde og laver hyppigt workshops herhjemme og i udlandet. Hun er uddannet kor- og ensembleleder fra Det Fynske Musikkonservatorium og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og leder til daglig vokalensemblet Dopplers.

Derudover er Astrid Vang-Pedersen forsker og har netop afsluttet sit Ph.d projekt om ’koncert design’, et koncept hun har udviklet på baggrund af feltstudier, egen praksis samt akademisk forskning. Koncert Design tilgangen giver værktøjer til at skabe den kreative musikbegivenhed, inspiration og terminologi samt metoder til refleksion i processen.

Jan Scheerer

Instruktør, klassisk

”Jeg håber at korene får en øget bevidsthed om dirigentens og korets fælles ansvar for musikken med hjem fra festivalen”.

Jans arbejde som kordirigent er præget af bestræbelsen af at komme videre end ”kun” teknisk perfekt klang-produktion. Jan er uddannet i kor- og orkesterdirektion fra Staatliche Hochschule für Musik (Karlsruhe) og DKDM, og har engagementer bl.a. ved Det Kongelige Teater, DR samt Göteborgs Symfoniska Orkester.

Han har dirigeret og arbejdet med både store og små ensembler, og har foruden egne kurser i kordirektion og ensemblesang undervist i Sängerbund Südtirol, på konservatoriet i Hannover, for DAM og er for tiden den ansvarlige lærer for kordirektion på DKDM. Læs mere om Jan her.

Ole Faurschou

Instruktør, klassisk

“Oles spidskompetence som dirigent er at skabe et trygt musikalsk rum, hvor der er plads til at gå på opdagelse i musikken og udforske dens muligheder.”

Ole Faurschou er uddannet i kordirektion fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt orkesterdirektion ved Universität für Musik und Darstellende kunst, Wien. Han har dirigeret talrige messer og oratorier og gæstedirigeret kor og orkestre som Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Bach Orkester og Orkester MidtVest, samt været tilknyttet korsyngemester på Det Kongelige Teaters kor.

Ole underviser på DRs ’Malko dirigentskole’ for unge talentfulde dirigenter, samt på DKDM og Syddansk Musikkonservatorium. Han er ligeledes dirigent for Det Internationale Talentorkester i Stettin/Berlin og er en hyppigt efterspurgt dommer ved internationale korkonkurrencer. Ole er desuden vinder af talrige 1. priser ved konkurrencer i ind- og udland, f.eks. prisen som ’Bedste dirigent’ ved Chor Olympics i Beijing 2006 og vinder af ’Grand Prix’ ved ’Musica sacra a Roma’ 2015, blandt andre.

Morten Vinther-Sørensen

Instruktør, rytmisk

“Det er vigtigt for mig at prøve at forstå, se og høre hvem jeg arbejder med.  For mig er det også vigtigt at arbejde med ét enkelt fokus ad gangen, for at finde ind til kernen i en kompleks tematik – ’hvordan  lytter vi til  hinanden’,  ‘hvordan kommunikerer vi fysisk’,  ’hvem har ansvaret for  musikken’, etc.” 

Morten Vinther-Sørensen har en kandidat fra Aalborg Universitet i Rytmisk Korledelse og har været aktiv korsanger i grupper såsom VOX11, VoxNorth og Songs of the Moment. Fra 2010 til 2020 var Morten en del af den verdensomspændende succes The Real Group. I sit arbejde som musikunderviser benytter Morten sig bl.a. af koncepter som ”Det intelligente kor” og Circle song.

 

Tine Fris-Ronsfeld

Instruktør, rytmisk

“Jeg vil gerne derhen, hvor musikken virkelig spiller. Der, hvor vi kender musikkens detaljer så godt og har sådan styr på aftalerne, at vi faktisk har mulighed for også at være spontane og gribe musikken lige som den opstår i en tøven, i en særlig klang eller betoning, i et uventet smil eller begejstring.”

Tine Fris-Ronsfeld er kendt i det danske og internationale sang- og kormiljø for hendes arbejde som sanger, komponist og kor-arrangør i de prisvindende vokal ensembler Postyr og Vocal Line med hvem hun har vundet priser og turnéret i Europa, Asien, USA og Sydamerika og optrådt med kunstnere som Bobby McFerrin, Rolling Stones, Tina Dickow, Mads Langer, Rasmus Walther, Hush, TV2, Julie Maria, DJ Static og The Real Group.

Tine Fris er uddannet sanger og sangunderviser fra Det Jyske Musikkonservatorium og har mere end 15 års undervisningserfaring med sangere, kor og vokalgrupper.